Bockningsmatriser

Böjningsmatriser är ett av de viktigaste verktygen för att säkerställa att inga skador på ett rör uppstår tillföljd av böjning. Genom att placera en bockningsmatris i båda ändarna av röret samt där det ska böjas gårdet alltså att minimera risken för revor, böj märken och liknande skador. Det är dock väsentligt att böj matriserna har rätt storlek och design för att de ska fungera optimalt.

Hos Pipetek A/S har vi ett stort utbud av bockningsmatriser och andra typer av bockverktyg för rör i enmängd olika utföranden och storlekar. Våra specialister löser ofta komplicerade uppgifter inom rörbockning och annan rörbearbetning. Därför harvi en egen verkstad i egen regi, där vi snabbt och effektivt kan tillverka bockningsmatriser till specialmått när en specifik uppgift kräver det.

Här på sidan kan du läsa mer om:

• Hur vi säkerställer ett optimalt resultat med hjälp av bockningsmatriser och dorn

• Hur vi utvecklar unika lösningar inom verktyg för rörbockning

Vill du veta mer om bockningsmatriser eller andra lösningar inom bockningsverktyg? Så kontakta oss äntligen för mer information om bockmatriser.

Böjmatriser och dorn är väsentliga för optimal böjning av rör

Böjda rör används idag för en mängd olika ändamål inom ett lika brett spektrum av industrier och industrier. Detta beror på att de är ett ekonomiskt och flexibelt alternativ till svetsade lösningar för seriestorlekar på så lite som fem artiklar. Dessutom har böjda rör den överordnade fördelen att det går att skapa en snyggare finish samt ett mer homogent uttryck i serien oavsett rör.

För att skapa det optimala resultatet för eventuell bockning av rör använder vi alltid bockningsmatriser och dorn. Det är dock radien som ska böjas in samt rördimensionen som avgör om vi använder standard bockmatriser och verktyg från vårt stora utbud, eller om vi tillverkar nya för det enskilda projektet. Vidare justerar vi alltid dornen i takt med att rörets väggtjocklek ändras.

Utveckling och produktion av unika verktygslösningar för rörbockning

Här på Pipetek är det dina behov som kund som står i centrum. Därför arbetar vi alltid utifrån en filosofi som ingen uppgift är omöjlig att lösa. Och kvalitet, effektivitet och service illustrerar är alltid i fokus. När vi får en mer komplex förfrågan om bockning av rör i en viss design eller diameter, tar vi alltid frambockningsmatriser som är skräddarsydda för uppgiften.

Vår expertis inom rörbockning har byggt supp under mer än 25 år i branschen. Idag är vi specialiserade påatt bearbeta alla typer av rörartiklar i såväl standard-som kundspecificerade radier. Dessutom har vi genomåren samarbetat med flera andra företag i utvecklingen av innovativa lösningar inom bockverktyg, som alla kännetecknas av sin unika design.

Få mer information om bockningsmatriser och bockning av rör

Har du ett aktuellt behov av att få rör bearbetade till ditt företag och vill du veta mer om fördelarna med böjda rör? Eller vill du vet amer om vår produktion av bockmatriser och andra rörbockningsverktyg för individuella behov? Här på Pipetek har vi ett stort team av erfarna specialister som står redo att hjälpa till. Du kan också se mer på vår lista över bockmatriser nedan.

Ladda ner-Skriv ut vår buck-matris här!

Våra bockmatriser uppdateras ständigt-Hittar du inte det du letar efter, vänligen kontakta oss!

Möjligheter med bockningsmatriser

 

Böjmatriser används i många olika branscher då du här får ett oöverträffat verktyg för att böja rör. Här får du en lösning som är både ekonomisk, flexibel och samtidigt enklare än de alternativa lösningarna som även finns när du ska böja rör eller annan metall. Här måste man ofta använda svetsning, vilket gör det svårt att skapa ett enhetligt resultat på hela rörserien. Med en bockningsmatris får du en lösning som skapar ett homogent resultat och en snyggare finish på det enskilda röret eller de andra metallelementen som du vill bocka.

Det finns många möjligheter inom detta område och Pipetek A/S är experter som även kan hjälpa dig med rätt lösning.

Vi har många års erfarenhet, vilket kommer våra kunder till del varje dag. Vi svarar alltid snabbt så att du kan gå vidare med produkten som kräver bockning av rör eller andra metallelement och vi tar alltid utgångspunkt i dina önskemål och behov när vi ska hitta en tillfredsställande lösning.

Vi samarbetar med företag inom många olika branscher, så vi har lång erfarenhet av skräddarsydda lösningar som möter det enskilda företagets behov.

Vi antar alla utmaningar, eftersom vår företagsfilosofi säger att ingen uppgift är omöjlig att lösa. Vi har mer än 25 års erfarenhet inom området och den erfarenheten delar vi naturligtvis med våra kunder, så att de var och en får den unika lösning som kan möta det enskilda företagets behov. Det är väsentligt att du arbetar med en bockningsmatris i rätt storlek och design om du vill uppnå det optimala resultatet.

Kontakta slutligen en av våra kompetenta och hjälpsamma personal redan idag för en oförpliktande offert.

Utveckling av unika lösningar med bockningsmatris

 

Vi ser fram emot att höra från dig om dina utmaningar. Vi tillverkar gärna bockningsmatriser specifikt för dina behov, så att du kan bocka de rör som du använder i den dagliga driften av ditt företag, i de diametrar som är nödvändiga.

Urvalet av bockningsmatriser är stort hos Pipetek A/S och vi arbetar ständigt med nya och innovativa lösningar, så att processen att bocka rör kan bli enklare och resultatet vackrare. Vi har redan kommit långt och under hela företagets livstid har vi samarbetat med många olika företag inom många olika branscher.

Vi kompromissar aldrig med kvaliteten på de material vi använder eller de lösningar vi erbjuder, vilket DS/EN ISO 9001:2015-certifikatet bevisar. Vi arbetar med alla material, men arbetar oftast med stål, aluminium, koppar, brons, mässing och titan.

Även om vi aldrig kompromissar med kvaliteten på våra lösningar, kan man ofta hitta en ekonomisk lösning när man letar efter de bästa buck-matriserna på marknaden. Vi jobbar alltid snabbt och våra medarbetare visar stor förändringsförmåga. På så sätt kan vi snabbt skräddarsy en lösning som är skräddarsydd exakt för ditt företag.

Kontakta oss idag för ett ganska oförpliktande möte, där du kan höra mer om att våra företag skulle kunna vara en bra matchning.